23.11.2020, 07:27

В Україні введуть план "Б" у разі провалу карантину "вихідного дня"

В Украине введут план "Б" в случае провала карантина "выходного дня"

У разі, якщо не спрацює карантин "вихідного дня", в Україні введуть план "Б". В уряді вже активно розробляють план з протидії поширенню COVID-19.

Про це прем'єр-міністр України Денис Шмигаль написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє Час Пік.

За його словами, якщо карантин "вихідного дня" не позначиться позитивно на динаміці захворювання, в уряді введуть план "Б", над яким вже активно працюють.

"Лише спільними зусиллями можна протистояти розповсюдженню коронавірусу. Сьогодні закінчується четвертий день карантину «вихідного дня». Впевнений, що запроваджені заходи позитивно позначаться на динаміці захворювання. На випадок погіршення сценарію розробляється план Б. Вчора я розповів, що ми почали обговорення цього плану, аби вся країна мала про нього чітке уявлення.

Ми вже провели з цього приводу дві наради з міськими головами, зустрілися з Радою церков та релігійними організаціями, щоб напрацювати спільний, виважений та підтриманий усіма план. Також цього тижня обговорили з українським бізнесом механізми підтримки галузей, на яких обмеження позначаються найбільше. Вийшли з багатьма новими ініціативами, які профільні міністерства вже активно опрацьовують", - написав Шмигаль.

Так, за його словами, одночасно з обговоренням можливих посилених карантинних заходів, Кабмін продовжує зміцнювати медичну систему. Міським бюджетам спрямовано додаткові 870 млн грн на поліпшення забезпеченості лікарень киснем і вже виділено 1 млрд грн на закупівлю 6 млн експрес-тестів, які отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги.

Як заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на ток-шоу "Мир і війна" на телеканалі "Інтер", вітчизняна медична система може не витримати навантаження в разі, коли в країні певний період буде фіксуватися до 30 тисяч нових випадків COVID-19 на добу.

"Якщо буде загроза повного колапсу медичної системи, то ми будемо наполягати на введенні більш жорстких заходів. Для нас головний показник - це кількість людей, які госпіталізуються. Якщо виходити із сьогоднішнього відсотка важких хворих, які потрапляють у лікарню, то, я думаю, що показник майже 30 тисяч хворих на добу протягом певного періоду може викликати серйозні проблеми щодо навантаження на медичну систему", - сказав глава МОЗ.

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило заклик до українців користуватися індивідуальними засобами захисту, оскільки саме масове дотримання протиепідемічних правил допоможе Україні уникнути жорсткого карантину.

"Дотримання маскового режиму - одне з головних правил протиепідемічної безпеки. Носіть маски та захистить від хвороби себе та своїх близьких", - йдеться в заклику МОЗ.

Читайте также: Странам Европы грозит "третья волна" COVID-19 - ВОЗ

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик