23.11.2020, 12:43

Прокляли і відлучили від церкви: Білоруська православна церква наклала анафему на Лукашенка

Лукашенко

Глава білоруської автокефальної православної церкви архієпископ Святослав Логін прокляв Олександра Лукашенка та відлучив його від церкви під час служби в соборі святого Кирила Турауського у Торонто.

Під час служби 22 листопада в соборі в присутності віруючих архієпископ Святослав Логін зачитав "Архієрейське послання з оголошенням анафеми колишньому президенту Олександру Лукашенку - диктатору, вбивці та мучителю благочестивого білоруського народу". Про це повідомляє білоруське "Радіо Свобода", передає Час Пік.

Як повідомляє видання, текст відлучення називається "Анафема колишньому президенту Олександру Лукашенку, який здійснює беззаконня, переслідує та вбиває православних та інших мирних християн за правду у Білорусі".

Белорусская православная церковь наложила анафему на Лукашенко

"Благочестивий білоруський народ переживає важкий час, коли за наказом самозванця - колишнього президента Лукашенка, одержимого дияволом, наші діти вбивають та знущаються над нашими братами і сестрами. Цей кат і його союзники здійснюють криваві розправи над мирним населенням на вулицях та в тюрмах в столиці Мінську і в різних містах багатостраждальної Білорусі, прославляючи і продовжуючи богобоязливу політику більшовиків, відкрито порушуючи заповіді...

Владою, даною нам Богом, ми відлучаємо від Святої Православної Церкви і проголошуємо анафему колишньому президенту Олександру Лукашенку, який носить християнське ім'я і належить Православній Церкві тільки за народженням, забороняє йому приступати до таємниць Христових, згадувати його в православних службах і молитвах до повного каяття перед Церквою і білоруським народом. Ми закликаємо тих, хто все ще служить його сатанинській владі, не підкорятися злочинним наказам, тому що в іншому випадку вас чекають прокляття Ваших нащадків в земному житті і пекло в небесному житті", - сказав архієпископ Логін.

У зверненні також йдеться про те, що архієпископ і священики БАПЦ моляться "за здоров'я поранених та ув'язнених, а також за упокій убитих мирних демонстрантів - захисників Білорусі, чиї страждання і жертви не марні, які надихають співвітчизників на протистояння злу і брехні заради добра, заради свободи та незалежності нашої Батьківщини".

Глава Белорусской автокефальной православной церкви архиепископ Святослав Логин

Нагадаємо, у Білорусі більше трьох місяців тривають масові акції протесту проти режиму Олександра Лукашенка, який править країною з 1994 року. Білоруси вимагають проведення нових чесних виборів, а також звільнення політв'язнів.

Мирні акції протесту жорстко придушуються силовиками, які застосовують проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ та світлошумові гранати. Тисячі людей були затримані за час протестів. 

Експерти ООН з прав людини закликали Білорусь припинити тортури над затриманими і притягнути до відповідальності силовиків, які безкарно принижували та били демонстрантів у місцях утримання під вартою.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик