23.11.2020, 13:44

Правила карантину, плата за лікування, лідери по захворюваності: про ситуацію з COVID-19 на Луганщині

о ситуации с COVID-19 на Луганщине

Захворюваність у містах Сєвєродонецьк та Лисичанськ вища, ніж в інших населених пунктах Луганської області. Керівник Департаменту охорони здоров'я ЛОДА розповів про ситуацію з COVID-19 на Луганщині.

Онлайн-конференція "Карантинні заходи по COVID-19 на Луганщині" відбулася 19 жовтня. Захід проведено рамках розвитку дебатного клубу "Розвиток Луганщини: діалог громади і влади", в рамках проекту "Сіті-ХАБ: платформа діалогу громади і влади", який підтримується програмою ООН з відновлення та розвитку миру, повідомляє Час Пік з посиланням на кризовий медіа центр "Сіверський Донець".

о ситуации с COVID-19 на Луганщине

Як зазначив керівник Департаменту охорони здоров'я Луганської облдержадміністрації Юрій Стогнієв, у Сєвєродонецьку та Лисичанську хворих на COVID-19 більше, ніж в інших населених пунктах по області. Це пов'язано з тим, що кількість населення в цих містах вище. На момент проведення онлайн-дискусії, у закладах охорони здоров'я Сєвєродонецька хворих на COVID-19 було 38 осіб, у Лисичанську - 70 осіб.

У ході заходу Юрій Стогнієв надав статистичну інформацію щодо захворювань коронавірусною інфекцією на Луганщині.

Він зазначив, що протягом періоду карантину рівень захворюваності по області змінюється, але за останній час зберігається на постійному рівні, і спостерігається зниження захворюваності. 

"Урядом прийнято рішення щодо карантину вихідного дня. Це один із заходів, який досі оспорюється. Хтось вважає його правильним, хтось неправильним. Я, як представник Департаменту охорони здоров'я, вважаю, що цей карантин вихідного дня дійсно необхідний для того, щоб ми могли розірвати ланцюжок захворюваності при скупченні людей в загально відвідуваних місцях”, - зазначив Юрій Стогнієв.

В ході дискусії обговорили роботу медичних закладів під час карантину та наявність медобладнання для лікування хворих на COVID-19.

Керівник Департаменту охорони здоров'я Луганської ОДА також відповів на запитання, які сьогодні хвилюють жителів Луганщини.

Зокрема, Юрій Стогнієв пояснив, чи повинен пацієнт платити за лікування COVID-19 та куди звертатися при порушенні прав пацієнтів. Також він відповів на питання, чи мають право батьки не пускати дитину в школу, якщо побоюються за її здоров'я. Детальніше в сюжеті...

Читайте новини регіону:

Після тривалої перерви відновлює курсування поїзд "Хмельницький-Лисичанськ": розклад

У Лисичанську з'явиться 8 нових вулиць: жителям міста запропонували придумати назви

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик