23.11.2020, 22:55

У школу з 5 років: у Міносвіти назвали аргументи на користь нововведення

Марина Началова | Все новости автора
школа

В Україні розпочався суспільний діалог щодо організації 12-річного шкільного навчання, починаючи з 5-ти років. У разі підтримки передбачено розроблення відповідних до віку дітей освітніх і навчальних програм.

Виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Телеграм-каналі назвав аргументи на користь введення такої моделі навчання, передає Час Пік.

"Закінчення шкільного навчання у 18-19 років (за умов 12-ти класів) не є ключовим аргументом у цій дискусії. Хибно стверджувати, що Україна боїться вчити дітей довго чи багато, хоча саме так деякі «політичні фахівці» від освіти й взялися трактувати розпочате обговорення", - заявив Шкарлет.

За його словами, ключові аргументи щодо змін насправді такі:

  • наступність дошкільної та початкової ланок освіти;
  • чим раніше починається освоєння дитиною корисних навичок, розвиток здібностей, тим успішнішою ця дитина стає в дорослому житті;
  • сучасні діти розвиваються набагато швидше, і значну роль у цьому відіграє шалений темп розвитку інформаційних технологій.

В.о. міністра наголосив, що 5-річні та 6-річні діти потребують різних підходів і компетенцій за формою й тривалістю навчання та дозвілля.

"«Це дорого», – кажуть експерти. Але наші діти не гірші за тих, хто навчається в більш розвинених країнах, і тому аргументи на користь «економії» вважаю недоцільними. Моє завдання - знайти можливості та підтримку", - зазначив Шкарлет.

Він додав, що це питання обговорюється за участю батьків, освітян, психологів, педіатрів. На меті розробка єдиної концепції розвитку шкільної освіти й розроблення Освітнього кодексу.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: