24.11.2020, 15:25

Уряд відклав заплановане підвищення зарплати вчителям ще на рік

Ольга Романец | Все новости автора
повышение зарплаты учителям

Уряд переніс реалізацію постанови № 822" про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів освіти і науки " до 31 грудня 2021 року, яку було прийнято в липні 2019 року.

Постановою виключається пункт про те, що з 1 січня 2021 року мінімальна ставка зарплати педагогів складе три розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Як йдеться в пояснювальній записці до проекту, підвищення відклали до 2022 року у зв'язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування.

Однак глава Міністерства освіти Сергій Шкарлет запевнив, що зарплати освітян зростатимуть.

"У проекті держбюджету зазначено, що посадові оклади працівників за єдиною тарифною сіткою в 2021 році будуть збільшуватися двічі: з 1 січня і з 1 липня. Отже, з січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, у тому числі в галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня - ще на 8,3%. Це збалансований і фінансово забезпечений проект бюджету. Тобто кошти на таке збільшення посадових окладів і заробітних плат на 2021 рік передбачені", - сказав він.

Читайте також: В Україні можуть запровадити двотижневий локдаун на новорічні свята

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: