24.11.2020, 21:06

Британський археолог стверджує, що розкопав будинок Ісуса Христа

Марина Началова | Все новости автора
иисус

Залишки будинку, в якому, можливо, Ісус Христос провів дитинство, сьогодні знаходяться під монастирем Сестер Назарета в Ізраїлі.

Кен Дарк, британський археолог з Університету Редінга вивчав ці залишки житла I століття н.е. протягом 14 років, передає Час Пік з посиланням на Daily Mail.

Житло з каменю і розтвору, яке було вперше виявлено в 1880-х роках, було частково вирубано в вапняковому схилі пагорба досвідченим майстром. Ймовірно, це зробив Йосиф, батько Ісуса, каже Дарк.

Добре відомо, що Йосиф був теслею, але в Новому Завіті його також називають тектоном - майстром, який міг би побудувати дім. Тому дослідник припускає, що Йосиф міг побудувати цей будинок власноруч.

Житло, ймовірно, являло собою будинок з внутрішнім двором, житловими і складськими приміщеннями поруч і терасою на даху.

Черниці, орден яких володів монастирем, вели розкопки до 1930-х років, вважаючи, що це був будинок дитинства Ісуса, грунтуючись на затвердженнях відомого біблеїста Віктора Герена від 1888 року, але не знайшли ніяких доказів.

У період з 1936 по 1964 рік на цьому місці проводилися додаткові розкопки священиком-єзуїтом, після чого про нього "майже забули вчені", поки професор Дарк не почав новий проект в 2006 році. У 2015 році він опублікував статтю, засновану на початкових результатах розкопок, припускаючи, що це будинок Марії і Йосифа.

Подальший аналіз підтвердив, що житло належить до I століття. Таким чином, підтверджується припущення, що це міг бути будинок, де Ісус жив в дитинстві разом з батьками.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: