25.11.2020, 16:25

Тепличний бізнес: вирощування овочів

Ольга Станішевська | Все новости автора

Заробляти гроші можна різними способами й не тільки сидячи в офісі. Якщо у людини «золоті руки» і твереза голова, він знайде свою справу. Сьогодні дуже популярно тепличне фермерство — це сучасний вид підприємництва, що приносить непоганий дохід.

Тепличний бізнес. З чого почати?

Для початку потрібно вибрати відповідну для цієї справи земельну ділянку. Поруч повинна бути водойма або централізоване підведення води. Наявність зручних під'їзних шляхів, звичайно ж, вітається. Велике значення в організації с/г бізнесу грає споруда самих теплиць. Завдяки спеціалізованим магазинам промислова теплиця буде змонтована за кілька годин, адже для цього існують вже готові конструкції. Величезний вибір теплиць представлений на сайті виробничої компанії Gradaplast.ru. Компанія є виробником листового стільникового полікарбонату і щомісяця виробляє понад 150 т. готової продукції з нього.

Покриття теплиці

Каркаси всіх теплиць, представлених на сайті, виконані якісно і надійно захищені від корозії металу. Велике значення має і покривний матеріал, дуже надійна теплиця під полікарбонат. Вироби Gradaplast укомплектовані всім необхідним, тому збірка не складе особливих труднощів. Саморізи з гумовою прокладкою забезпечують щільне притиснення полікарбонату до каркасу, що запобігає потраплянню всередину вологи. Градапласт пропонує полікарбонат 10 мм за доступною ціною. Це універсальний товар, який використовується для теплиць, офісних перегородок, виставкових стендів.

 

Що вирощувати?

Після установки конструкцій потрібно визначитися з асортиментом вирощуваної продукції. Це можуть бути помідори, огірки, зелень, кабачки та інше. Важливо вивчити споживчий попит в даній місцевості й кліматичні особливості. Для невеликого тепличного господарства не буде потрібно багато працівників, досить буде одного-двох. Вони повинні знати свою роботу, щоб отримати прибутковий урожай.

     

Вкладення та окупність

Сказати однозначно яким буде дохід досить складно. Це залежить від типу вирощуваної продукції, її вартості, попиту і так далі. Залежно від регіону можна отримувати від двох до чотирьох врожаїв на рік. При грамотному веденні справи вже в перший рік роботи можна отримати прибуток.
Тепличне господарство може стати хорошим джерелом доходу. Організація бізнесу не потребує надзвичайних грошей, а овочі продукт ходовий. Головне — не економити на якості своєї продукції, зарекомендувати себе з хорошого боку і тоді від покупців не буде відбою.

теги: