26.11.2020, 08:46

В Україні відновили виплату допомоги на дітей фізосіб-підприємців на період карантину

выплата пособий на детей для физлиц-предпринимателей

Кабінет Міністрів України прийняв рішення відновити програму підтримки фізичних осіб у період карантину та відновити виплату допомоги на дітей для фізосіб-підприємців.

Програму відновили на період з 1 листопада до 31 грудня 2020 року. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду 25 листопада, повідомляє Час Пік.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що розмір допомоги складе 2 тис. грн на кожну дитину, а всього на програму виділять понад 1 млрд грн.

Виплати відновлені на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року. Якщо в сім'ї підприємця є діти віком до 10 років, держава виплачуватиме матеріальну допомогу.

Виплата проводитиметься на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до 1 та 2 групи платників єдиного податку.

"Враховуючи введення в Україні карантину вихідного дня та у зв'язку з цим необхідність державної підтримки фізичних осіб - підприємців, у сім'ях яких виховуються діти, доцільно поновити на період з 01.11.2020 по 31.12.2020 виплату допомоги на дітей особам, які отримували допомогу на дітей фізичним особам – підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування та належать до першої та другої групи платників єдиного податку", – йдеться у документі.

Згідно з постановою, особам, які в травні-серпні 2020 року отримували допомогу, виплата такої допомоги буде продовжена автоматично в грудні 2020 року за листопад-грудень 2020 року без подачі нової заяви та необхідних документів.

Щоб отримати таку допомогу на дітей вперше, потрібно звернеться із заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

Читайте також:

В Україні постраждалі від карантину отримають по 8 тисяч гривень: хто потрапив до " списку обраних"

"Як вижити пенсіонерам?": розрахунки показали, на що вистачає мінімальної пенсії в Україні

В Україні пропонують ввести щомісячний перерахунок тарифів на комуналку: подробиці

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик