26.11.2020, 11:57

В Україні з 1 грудня в банках можна пред'являти електронний паспорт

С 1 декабря в банках можно предъявлять электронный паспорт

В Україні з 1 грудня 2020 року в банках можна буде пред'являти електронний паспорт або закордонний паспорт за допомогою додатка "Дія".

Українці зможуть проводити касові операції в банках за допомогою е-паспорта. Цього буде достатньо для ідентифікації клієнта. Про це повідомили в Нацбанку, передає Час Пік.

"Під час здійснення касових операцій для ідентифікації та верифікації клієнта чи його представника банки зможуть використовувати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку "Дія", – йдеться в повідомленні.

Крім того, спрощується процедура прийняття банками на дослідження сумнівних щодо справжності та платіжності банкнот національної та іноземної валюти.

"Спрощується процедура приймання банками на дослідження сумнівних щодо справжності та платіжності банкнот та монет національної валюти та сумнівних щодо справжності банкнот іноземної валюти. У відповідній довідці замість паспортних даних клієнт має надати контакту інформацію (номер телефона та/або електронну адресу)", – йдеться в повідомленні.

У той же час окремі вимоги, які раніше стосувалися тільки банків, відтепер будуть поширюватися також на інкасаторські компанії.

Йдеться про необхідність вилучення і передавання сумнівних банкнот для проведення досліджень до Національного банку, а також вилучення та передавання банкнот, зафарбованих спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання у спецпристрій для зберігання цінностей, до правоохоронних органів.

Читайте також:

В Україні відновили виплату допомоги на дітей фізосіб-підприємців на період карантину

В Україні постраждалі від карантину отримають по 8 тисяч гривень: хто потрапив до " списку обраних"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик