26.11.2020, 13:03

Білорусь вручила ноту протесту українському послу через "антибілоруські" акції у Києві

Беларусь вручила ноту протеста украинскому послу

МЗС Білорусі вручило послу України Ігорю Кизиму ноту протесту. Причиною стала серія "антибілоруських акцій" біля білоруського дипломатичного відомства в Україні.

Послу України в Мінську Ігорю Кизиму у Міністерстві закордонних справ Білорусі вручили ноту протесту. Про це повідомляє прес-служба МЗС Білорусі, передає Час Пік.

"До Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь викликаний посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим. Українському дипломату вручена нота МЗС, в якій білоруська сторона висловила рішучий протест у зв’язку з безперервною серією Антибілоруських акцій щодо посольства Республіки Білорусь в Україні і зажадала забезпечити на належному рівні безпеку дипломатичної місії відповідно до норм Віденської конвенції про дипломатичні стосунки від 18 квітня 1961 року", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначили, що висловили послу "крайню занепокоєність" бездіяльністю компетентних органів України щодо припинення провокацій і відсутністю належних заходів реагування на відповідні офіційні запити білоруської сторони.

"Зазначено, що протиправна діяльність радикальних елементів біля будівлі білоруської дипломатичної місії в Києві створює безпосередню загрозу для її функціонування, а також для безпеки співробітників посольства та членів їх сімей", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в серпні у Києві проходили акції протесту під будівлею посольства Білорусі. Активісти протестували проти силових придушень мирних мітингів у Мінську, які відбулися після фальсифікації президентських виборів.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик