27.11.2020, 10:05

Розкрито таємницю обеліска, знайденого посеред американської пустелі

Марина Началова | Все новости автора
обелиск

Днями світові ЗМІ облетіла новина про загадковий металевий обеліск, який був виявлений в пустелі в американському штаті Юта.

Обеліск виявили співробітники Департаменту громадської безпеки, коли летіли на вертольоті, щоб спостерігати за міграцією гірських баранів, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Об'єкт - явно рукотворний, і не скинутий з висоти, а встановлений в землю. Пояснення таємничому монументу знайшлося не відразу.

Однак британське видання Daily Mail написало, що обеліск, ймовірно, є роботою художника-мінімаліста Джона МакКракена, який жив неподалік. Таємницю вдалося розгадати завдяки співробітникам галереї Девіда Цвірнера в Нью-Йорку, де виставлялися роботи МакКракена.

Спершу прес-секретар галериста заявила, що це творіння не МакКракена, а, ймовірно, його колеги-художника, що віддає данину поваги. Але потім прес-секретар змінила свою позицію і запевнила, що "це безперечно творіння Джона".

Сам художник, на жаль, підтвердити або спростувати ці твердження вже не зможе: він помер у 2011 році в сусідньому штаті Нью-Мексико. МакКракен прославився скульптурами у вигляді пірамід, кубів і гладких плит, які встановлював в незвичайних місцях, куди не ступала нога людини.

Користувачі мережі стверджують, що знайшли на Google-картах загадковий обеліск - він стоїть в пустелі як мінімум з 2015 року. Точне місце розташування монумента не розголошується, щоб не привертати натовпи цікавих туристів.

Читайте ще: Небезпека поруч: названі предмети, на яких коронавірус може жити місяць

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: