27.11.2020, 12:39

Субсидії в Україні: в Мінсоцполітики сказали, кого і як перевіряють і коли можуть відібрати кошти

Марина Началова | Все новости автора
субсидия

Всі громадяни, які звертаються до органів соцзахисту за призначенням житлової субсидії, проходять верифікацію.

Нюанси цього процесу пояснив в ефірі каналу "Україна 24" заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, передає Час Пік.

З початком опалювального сезону розмір субсидії в Україні виріс в 2,5 рази, середня сума нарахувань склала 732 гривні. У жовтні субсидії отримали майже 3 мільйони домогосподарств.

Музиченко повідомив, що перед призначенням будь-якого виду соціальної допомоги проводиться перевірка інформації, яку надає громадянин при зверненні. Щоразу, коли призначають субсидії проводиться перевірка даних з різних реєстрів, фіскальної служби, пенсійного фонду - за словами заступника міністра, це стандартна процедура.

Музиченко підкреслив, що ніхто не ходить фізично по домівках і нічого не перевіряє, це просто неможливо реалізувати. Перевірка проводиться шляхом звірки даних з різних реєстрів.

"Ми надзвичайно спростили механізм звернення. Людина заповнює заяву і декларацію, всю іншу інформацію ми збираємо самостійно", - сказав Музиченко.

Він зазначив, що трапляються випадки, коли громадянин не повністю декларує інформацію - наприклад, забуває задекларувати когось із членів сім'ї або вказати покупку автомобіля чи нерухомості. Такі випадки виявляються, але, як правило, вже на етапі отримання субсидії. У цьому випадку виникає необхідність повернення незаконно виплачених коштів.

Читайте ще: Платити будуть всі: з українців готуються по-новому стягувати податок на нерухомість

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: