27.11.2020, 12:49

Українська сторона обстежила газові свердловини, розташовані біля лінії зіткнення на Луганщині

Марина Началова | Все новости автора

Населений пункт Лобачеве Новоайдарського району Луганської області один із тих, що розташований на березі річки Сіверський Донець в безпосередній близькості від лінії розмежування сторін. Саме в цьому районі розміщені потенційно небезпечні об’єкти, зокрема і газові свердловини, які, за висновками фахівців з екологічної та техногенної безпеки, потребують особливої уваги та контролю.

Про це повідомила Українська сторона СЦКК, передає Час Пік з посиланням на прес-центр Об'єднаних сил.

Наразі через складну безпекову ситуацію отримати доступ до таких об’єктів можна лише завдяки спільним координаційним діям Української сторони СЦКК, Командування об’єднаних сил та команди СММ ОБСЄ.

Упродовж тижня за сприяння Української сторони СЦКК, Командування об’єднаних сил та команди СММ ОБСЄ силами піротехнічних підрозділів ДСНС України було обстежено ділянки місцевості навколо усіх 22 газових свердловин, розміщених в районі Лобачевого. Це дало змогу працівникам підприємства здійснити їх повноцінне обслуговування. Крім того, виконані роботи з відновлення мінералізованих протипожежних смуг навколо кожної газовидобувної свердловини.

Олексій, представник підприємства, вперше виїжджав на такий об’єкт. Він зазначив, що злагодженість дій військовослужбовців та фахівців ДСНС України залишило лише позитивне враження від роботи у такій команді.

Українська сторона СЦКК спільно з Командуванням об’єднаних сил, СММ ОБСЄ й надалі забезпечуватиме дотримання наданих гарантій безпеки та умов режиму припинення вогню.

Нагадаємо, за останню добу на Донбасі окупанти застосовували кулемети і гранатомети.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик