27.11.2020, 13:52

Лікарі назвали симптом дефіциту важливого вітаміну, який проявляється вночі

Марина Началова | Все новости автора
витамин

Вітамін D відповідає в організмі за засвоєння кальцію і фосфору, тому його дефіцит може загрожувати найнеприємнішими проблемами з опорно-руховим апаратом.

Фахівці NHS, Національної служби охорони здоров'я Великобританії, визначили, що дефіцит вітаміну D може призвести до появи стану, званого остеомаляція, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Остеомаляція являє собою ослаблення, розм'якшення кісток внаслідок зниження мінеральної щільності кісткової тканини. На ранніх стадіях вона може ніяк себе не проявляти, хоча при рентгенівському дослідженні зміни в кістках вже буде видно.

У міру прогресування остеомаляція починає проявляти себе дуже неприємними симптомами, такими як кісткова біль і м'язова слабкість. Експерти відзначають, що такий біль зазвичай посилюється вночі і локалізується в ногах, стегнах, попереку, тазовій області, ребрах.

Особливо небезпечна остеомаляція для літніх людей, оскільки кістки стають ламкими і погано зростаються.

Заповнити дефіцит вітаміну D можна за допомогою сонячних ванн - цей вітамін здатний синтезуватися в організмі під дією ультрафіолету. Багата на вітамін D жирна риба, а також ікра, яєчний жовток, сир, вершкове масло. У ряді випадків для усунення дефіциту вітаміну D потрібен прийом спеціальних препаратів.

Читайте ще: Небезпека поруч: названі предмети, на яких коронавірус може жити місяць

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: