27.11.2020, 20:53

Шахраї знайшли новий спосіб виманювання грошей через соцмережі, - МВС

Ольга Романец | Все новости автора
мошенники

У популярному месенджері Telegram шахраї почали "зламувати" профілі користувачів і виманювати гроші.

Про це йдеться в повідомленні МВС, передає Час Пік.

"Якщо у вас є підозра, що вашу сторінку "зламали", необхідно припинити всі сесії цього месенджера на всіх пристроях. Це можна зробити в Налаштуваннях", - йдеться в повідомленні.

У МВС зазначають, що зловмисники ставлять в профілі аккаунта фотографію Користувача, але приховують номер телефону, і нібито від його імені звертаються до його друзів з проханням позичити гроші.

Щоб не стати жертвою шахраїв, у поліції також радять:

  • не надавати особисті дані на незнайомих сайтах. Паспортні та платіжні дані, телефон, логін і пароль в Інтернеті надавати тільки в разі 100% впевненості, що перебуваєте на офіційних сайтах.
  • не робити великих передоплат при покупці в інтернет-магазині. Краще використовувати спосіб покупки-післяплата. Тоді можна отримати товар, оглянути його і після цього оплатити.
  • не користуватися підозрілими сервісами або пропозиціями інших людей. Люди або сервіси, що пропонують швидкий заробіток або допомогу у вирішенні кредитних труднощів часто виявляються шахраями.
  • перевіряти прохання про матеріальну допомогу, навіть якщо вони надходять з аккаунта знайомих людей.

Нагадаємо, шахраї придумали нову схему підробки грошей в Україні. Фальшиву валюту неможливо відрізнити від справжньої неозброєним оком.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: