28.11.2020, 10:56

Ідеї оформлення натяжних стель в спальні

Ольга Станішевська | Все новости автора

Спальна кімната — місце усамітнення, розслаблення і відпочинку. Власне вид самої спальні, який ми бачимо, прокидаючись вранці, задає нам настрій на весь день. У дизайні цієї кімнати важлива кожна деталь — кольорова палітра, вид і форма стелі, меблі, штори та інші дрібниці. Все це не тільки створює єдність приміщення, а й формує особливу атмосферу, яка або заспокоює власників, робить їх врівноваженим і спокійніше, або, навпаки, бадьорить.

Багато неодноразово говорили собі: ]]>куплю квартиру в Києві]]> або іншому місті, і зроблю приголомшливий ремонт! А уява вже малювала абсолютно чудові картини. І, звичайно ж, в першу чергу хочеться мати шикарну спальню, яка кардинально зміниться завдяки натяжних стель.
Технології нашого часу дають можливість підбирати не тільки різні тони для оформлення стель, але і декорувати їх різними друкованими принтами. Оформляючи інтер'єр і проектуючи дизайн спальні, ретельно прислухайтеся до свого відчуття стилю і рекомендацій фахівців у цій галузі.

Вибір тону натяжної стелі для спальні

Найбільш ощадливий, а разом з тим і гарний варіант — глянсове або матове натяжне полотно незвичайного кольору. Визначаючи тон натяжної стелі в спальну кімнату, необхідно брати до уваги той настрій, який даний колір принесе у ваше життя. Часом необхідно з'єднувати основний колір з іншими квітами та відтінками.

 

Список головних кольорів для спальні за порадою психологів:

  • Яскраво-червоний тон захоплення, здатний підвищити артеріальний тиск, збільшує сексуальне бажання, часом проводить до збільшення злості.
  • Морквяний — насичений симпатичний тон. Рекомендовано не оформляти натяжні стелі повністю в такий забарвленням, потрібно поєднувати з іншими кольорами.
  • Темно-жовтий тон (в разі якщо не вельми насичений) досить позитивно впливає на інтелектуальну роботу, активізує нервову систему.
  • Зелений — бездоганний колір з метою колірного рішення в дизайні. Зелена гамма розслабляє, сприяє формуванню зору.
  • Небесний — заспокоює нерви, покращує загальний стан.
  • Блакитний — також, як і всі неяскраві тони, здатний заспокоювати.
  • Аметистовий — якщо використовується без змішування з іншими квітами, здатний пригнічувати емоції та почуття.

Вибір натяжних стель для спальні містить багато інших нюансів, крім кольорової палітри. Їх обов'язково потрібно взяти до відома, для того, щоб сформувати бездоганний дизайн даної кімнати. Поверхня натяжної стелі може бути глянсовою або матовою. Матове полотно "вбирає" освітлення, тому не таким чином видно огріхи в монтажі. Для спальні воно є найбільш оптимальним. Глянцеві стелі не дуже підходять для кімнати сну і відпочинку, хоча рішення завжди залишається за господарями. Натяжні стелі виглядають інколи дуже особливо і наслідують різним фактурами: шкірі, декоративній штукатурці, каменю, дерева. Грамотно вибравши вид полотна, ви можете ефектно доповнити кімнату даними компонентами.   

Дуже часто буває, що спальня об'єднує в собі кілька областей зонування: місце для сну, робоче місце і гардеробна. Натяжні стелі в ансамблі з гіпсокартонними конструкціями — чудовий спосіб грамотно розділити місце. Фантазія тут безмежна: хвилі, вигини, різні фігури та ін. Різні методи комбінування натяжної й підвісної стелі дають можливість підібрати будь-який варіант. Найчастіше натяжну стелю використовують для виділення зони сну. Використання точкового підсвічування допоможе у розв'язанні даного питання. Дуже красиво виглядає використання світлодіодного підсвічування по периметру натяжного полотна.
Затишку й тепла вашому будинку!