28.11.2020, 11:10

У Харкові горить ринок "Барабашово": вогонь вдалося локалізувати

Марина Началова | Все новости автора
пожар барабашово

28 листопада о 02:39 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу на території ТЦ «Барабашово» у Харкові. Горіли торговельні павільйони на майданчику з боку вул. Проспектної.

Про це повідомила прес-служба ГУ ДСНС України у Харківській області, передає Час Пік.

Загоряння виявила охорона об’єкту. На той момент вогонь встиг охопити зо 2 десятки павільйонів. Вночі вони були зачинені, людей там не було. Охоронці негайно зателефонували на номер "101" та до добровільного протипожежного формування торговельного центру. Прибулі до місця пожежі добровольці подали на гасіння перших пожежний ствол.

Вже за 10 хвилин за підвищеним номером виклику на місце прибули 4 відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах. На той момент вогонь вирував вже на площі 1000 кв.м. Керівник гасіння пожежі негайно підвищив рівень складності пожежі до 3-го, а прибулий на місце події штаб пожежогасіння, який прийняв керівництво на себе, — до 4-го.

Загалом у гасінні пожежі беруть участь 15 відділень рятувальників на автоцистернах, а також 6 автомобілів спеціального призначення. Крім того, працюють 2 автоцистерни навчального підрозділу Національного університету цивільного захисту України та цистерна добровільного протипожежного формування ТЦ «Барабашово». Всього задіяні близько 100 чоловік особового складу. Рятувальники розгорнули рукавні лінії та подали в осередок пожежі 12 пожежних стволів. Також був організований захист сусідніх павільйонів. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати у апаратах на стисненому повітрі для захисту органів дихання.

Завдяки оперативним діям вогнеборців вдалось мінімізувати збитки від пожежі. Від вогню врятовано близько 85 павільйонів, що знаходились на майданчику. Проте вогонь встиг знищити 25.

Локалізація пожежі відбулась о 04:17. Наразі на місці події продовжують працювати сили ДСНС.

Постраждалих немає. Причина виникнення пожежі з’ясовується.

Читайте ще: У Чорнобилі зафіксували аномальні стрибки радіації: з'явилося пояснення

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик