28.11.2020, 11:40

Керівництво держави вшанувало пам'ять жертв Голодоморів

Марина Началова | Все новости автора

У День пам'яті жертв Голодоморів в Україні перші особи держави взяли участь в урочистих траурних заходах.

Так, Президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська зранку прибули до пам'ятного знака жертвам Голодомору, що на Михайлівській площі в Києві, повідомила прес-служба ОПУ, передає Час Пік.

Глава держави з дружиною встановили біля пам'ятного знака композиції з пшеничних колосків і калини та вклонилися пам'яті жертв Голодомору.

Після цього Президент та перша леді прибули до Національного музею Голодомору-геноциду 1932-33 рр., де їх зустріли керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович.

Учасники церемонії пройшли скорботною ходою до скульптури «Гірка пам'ять дитинства», біля якої встановили символічні композиції з зерном, та вклонилися пам'яті загиблих. Церемонія завершилася хвилиною мовчання.

«Проект Національного музею Голодомору-геноциду дуже важливий для України: для нашої історії та майбутнього. Були певні проблеми з фінансуванням цього проекту. Однак такі проекти мають виконуватися в обов’язковому порядку. Я дав доручення Кабінету Міністрів, і вже в понеділок це питання буде вирішено. Проект буде обов’язково завершено», – наголосив Зеленський.

30 листопада Кабінет Міністрів підготує розпорядження, яке відкриє можливості для дофінансування проекту комплексу Національного музею Голодомору-геноциду.

Зеленський закликав усіх українців запалити у вікнах свічки пам'яті о 16:00, щоб ушанувати безневинних жертв голодоморів.

«Як можна прагнути знищити цілий народ? Чому й за що? Ми ніколи не зможемо цього зрозуміти. Ми ніколи не зможемо цього забути. Ми ніколи не зможемо цього пробачити», – наголосив у своєму зверненні Глава держави.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик