28.11.2020, 14:32

Бюджет, локдаун, законопроекти: нардеп розповів, що обговорювалося на великій нараді в Раді

Марина Началова | Все новости автора
рада

Сьогодні у Верховній Раді відбулася нарада голів фракцій за участю прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і керівника ОПУ Андрія Єрмака.

Нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк в своєму Телеграм-каналі повідомив, які питання обговорювалися на зустрічі, передає Час Пік.

Так, стало відомо, що Держбюджет-2021 наступного тижня прийнятий не буде. Железняк зазначив, що буде позачергова сесія після 7 грудня.

Нардеп зазначив, що обговорювалися деякі законопроекти - щодо Конституційного Суду, НАЗК, декларацій, НАБУ, про реєстратори розрахункових операцій для ФОПів, але ясності по ним поки немає. Закони про підтримку бізнесу фракції вивчають, але розглядають варіант провести їх швидше, ніж за тиждень. Вони повинні бути опубліковані до 9 грудня, оскільки є високий ризик локдауна, зазначив Железняк.

На нараді також обговорювалася можливість введення локдауна.

"Обговорювали, навіть графіки бачили. Є базовий сценарій, але все залежить від цифри хворих. Питання чутливе, тому конкретні дати нехай озвучать в Кабміні. Але виглядає так, що тут без варіантів", - пише Железняк.

Також він повідомив, що можуть бути додані пленарні дні Ради в грудні.

"Наприклад, зробити 2-3 пленарні тижні поспіль. Але тут є проблема, тому що не тільки багато депутатів хворіють, але і більше 50-ти співробітників Апарату Ради", - зазначив нардеп.

Раніше глава МОЗ Максим Степанов заявив, що в Україні вдалося уповільнити динаміку захворюваності COVID-19. Також він запевнив, що перед введенням жорсткого карантину українців попередять за 7-10 днів.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: