29.11.2020, 13:00

На Львівщині в реанімації померли два пацієнти на ШВЛ, поки в лікарні не було електрики

На Львовщине в реанимации умерли два пациента на ИВЛ

У Львівській області через відключення електроенергії в лікарні померли два пацієнти реанімації, які були підключені до апарату ШВЛ. Поліція проводить досудове розслідування, встановлюються всі обставини події.

На Львівщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом смерті двох пацієнтів Жовківській районній лікарні. Пацієнти перебували в реанімації на апаратах штучної вентиляції легенів, коли в лікарні зникло світло, повідомляє Час Пік з посиланням на Відділ комунікації поліції Львівської області.

За інформацією правоохоронців, повідомлення про смерть двох пацієнтів з'явилося у соцмережах. Під час перевірки поліцейські встановили, що 27 листопада в лікарні не було електрики з 17:50 до 19:10.

"У цей час в реанімаційному відділенні померли двоє місцевих жителів у віці 61 та 66 років, які були підключені до апаратів ШВЛ. Попередня причина смерті - дихальна недостатність", - повідомили в поліції.

Поліцейські встановили, що в лікарні є два електричні генератори на випадок аварійного відключення світла. Однак вони не були задіяні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 119 (вбивство з необережності) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до восьми років.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик