29.11.2020, 13:05

Креативні ідеї для будинку із залишків шпалер

Ольга Ранська | Все новости автора
остатки обоев

Ви закінчили робити вдома ремонт і виявилось, що у вас залишилася керамічна плитка, невикористані залишки шпалер та інші будівельні матеріали. Не поспішайте позбавлятися їх і викидати. Вони можуть стати в нагоді для багатьох стильних речей, які ми можемо, проявивши фантазію, зробити власноруч.

З великих шматків шпалер з цікавими геометричними і квітковими малюнками можна зробити ефектні композиції – панно або колаж. Великий декоративний ефект вони матимуть якщо помістити їх під скло або в рамку зі звичайних білих багет. Кольорове рішення повинно бути таким, щоб композиції не зливалися з шпалерами на стіні. Якщо шпалери в кімнаті поклеєні світлі, то панно робимо з кольорових, яскравих шматків і навпаки. Розмір картин може бути різним-вертикальним майже на всю стіну, або кілька маленьких. Повісити можна де завгодно – в спальні біля узголів'я ліжка, журнального столика або посередині великої порожньої стіни.

панно из обоев

Дуже красиво буде виглядати шафа-купе або стара міцна меблі, фасад якої обклеєний залишками шпалер. Перед наклеюванням шпалер, поверхню меблів знежирюють, роблять це за допомогою ацетону, зашпакльовують тріщини і подряпини. Після того як шпалери наклеєні, для кращого ефекту їх покривають прозорим лаком. Поклавши під скло стільниці шпалери з незвичайним геометричним малюнком, отримаємо стильний предмет інтер'єру.

Наприклад, можна зробити ящик для іграшок дитині. Для цього беремо картонний або фанерний ящик і обклеюємо залишками шпалер. При цьому шпалери підбираємо яскраві, з веселими малюнками з дитячих мультфільмів. Або однотонними шпалерами, а зверху наклеюємо яскраві аплікації або дитячі розмальовки.

Шматками шпалер можна заклеїти старі двері, тим самим сховавши явні недоліки. Тонкі смужки шпалер чудово підійдуть для реставрації старих жалюзі. Такі оновлені жалюзі додадуть кімнаті неповторний шарм і оригінальність. Для втілення таких оригінальних і сміливих ідей практично буде використовувати залишки вологостійких шпалер.

Маленькими шматочками шпалер можна обклеїти рамку для фотографій, шкатулку для дрібниць або коробку для взуття. Можна оновити абажур настільної лампи. Робиться це дуже просто і швидко. Виміряємо каркас, вирізаємо потрібного розміру шматок шпалер і приклеюємо. Все, готово.

Якщо залишилися шпалери з красивим, об'ємним і фігуристим малюнком або орнаментом, то можна спробувати зробити картину, оформивши шматок шпалер в рамку. Може вийти дуже гідне творіння. Розмір картини буде залежати від кімнати, де вона буде знаходитися. Можна спробувати використовувати шматочки шпалер з різними фактурами, розташовуючи їх в різних напрямках.