29.11.2020, 13:52

Гламурні прикраси власноруч

Ольга Ранська | Все новости автора
украшения

Вас запросили друзі на вечірку, і перед вами відразу ж виникло питання: «Що надіти?». Потрібно в терміновому порядку бігти в магазин і купувати новий, модний наряд, підібрати до нього туфлі і сумочку. Якщо це все-таки вирішувана проблема, то як бути з прикрасою, яке ідеально підходило б до вашого вечірнього вбрання? І тут немає нічого складного. Давайте спробуємо зробити його самі, своїми руками всього за п'ять хвилин. Носити таку прикрасу буде дуже приємно як в плані унікальності, краси, так і в плані невеликих матеріальних витрат на його виготовлення. У ньому ви будете виглядати дуже ефектно і чарівно.

Кольє з намиста

Для роботи нам будуть потрібні біжутерні стрічки з намиста різних відтінків, але тих кольорів, які підходять для вашого вбрання (довжину намиста ви обираєте самі).

Складаємо нитки намиста навпіл, знаходимо середину. Пальцями однієї руки притримуємо середину, а іншою рукою починаємо плести косу з чотирьох пасом. Причому одна сторона перекидається до центру, а інша, навпаки, від центру. Продовжуємо заплітати до тієї пори, поки не закінчаться намиста. По завершенню складаєте кінці намиста один на інший, щоб вийшла така собі петелька. А тепер протягуєте через петельки (їх вийшло дві – з одного і з іншого кінця) атласну стрічку відповідного кольору, зав'язуєте вузлики на намистах, одягаєте на шию і зав'язуєте витонченим вузликом. Все –кольє готове. Як варіант, можна закріпити ліску, а вже до неї прив'язати ланцюжок. Вийде теж красиво.

Універсальна прикраса із застібки «блискавка»

Беремо замочок-блискавку, неважливо якого розміру і довжини. Для початку відрізаємо кінчики з одного краю та з іншого. Відкриваємо блискавку до упору і зрізаємо тканинну частину, тобто зрізаємо її ножицями впритул до зубчиків. В результаті у нас вийдуть металеві смужки. Далі беремо щільну тканину, за розміром трохи більше, ніж буде наше прикраса. По центру тканини нитками, які за кольором підходять до блискавки, пришиваємо дуже надійно намистинку, як звичайну гудзик. Далі, не відриваючи нитку, починаємо пришивати блискавку. Нитка повинна лягати між зубчиків. Блискавку обвиваємо навколо намистинки і через кожні п'ять зубчиків пришиваємо до тканинної основі. Коли закінчили пришивати останній ряд, акуратно обрізаємо по контуру прикраси тканину і ще раз прошиває останній ряд.

Якщо така прикраса буде також використовуватися як брошка, то потрібно приготувати застібку. Її можна придбати в магазині для рукоділля. Беремо готову заготовку брошки і за розміром вирізаємо, бажано з натуральної шкіри, ще одну заготовку, яка буде кріпитися з виворітного боку. На цю заготовку пришиваємо застібку і за допомогою клею для тканини або шкіри приклеюємо її до виворітного стороні нашої брошки. Ефектне прикраса власноруч готова.

Фантазуйте, творіть та будьте неповторні.