29.11.2020, 15:14

Осінь завершиться "потужно": частину України накриє атмосферний фронт з дощами і снігом

Марина Началова | Все новости автора
атмосферный фронт

Завершальний акорд листопада буде потужним і бурхливим - Україну завтра перетинатиме атмосферний фронт.

Про погоду на 30 листопада розповіла у Фейсбуці синоптик Наталка Діденко, передає Час Пік.

За її словами, вночі опадів буде не багато, найвірогідніше негода зачепить північний схід України.

"А ось вдень фронт прокинеться, відкриє атмосферний душ, понадуває щоки, що саме його обрали завершувати осінні гастролі і вріже ускладненням погоди вздовж смуги Сумщина-Полтавщина-Черкащина, далі захопить Кропивницький з районами, Миколаївську та Одеську області", - пише Діденко.

Вона зазначила, що оскільки температура повітря передбачається низькою, то дощ змішуватиметься із снігом. Відповідно, можливе налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця на дорогах і, як наслідок, складна ситуація на дорогах.

У зазначаних областях опади передбачаються сильними, тому комунальникам та дорожним службам, варто бути завтра особливо уважними і готовими до нестандартних ситуацій.

Негода частково може торкнутися Чернігівщини, повідомила синоптик. Вся інша наша територія перед цією смугою і за нею - без істотних опадів.

Температура повітря 30-го листопада у західних та північних областях протягом дня становитиме від 2 градусів морозу до 2 градусів тепла. У центральній частині очікується 0+4 градуси, у Дніпрі та районах до +6 градусів. На Сході України буде +2+5 градусів.

У південній частині на Одещині та Миколаївщині +2+4 градуси, на Херсонщині та Запоріжжі +4+8 градусів, в Криму до +12 градусів.

У Києві 30 листопада очікується прохолодна погода, з низькою денною температурою повітря, яка коливатиметься в межах +1 градуса. У понеділок у столиці без істотних опадів, вранці навіть може виглянути сонце, повідомила Діденко.

Читайте ще: "День п'яти двійок" у грудні: астрологи і провісники передрікають руйнівні катаклізми

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: