29.11.2020, 15:23

Оригінальні килимки зі старих футболок

Ольга Ранська | Все новости автора
коврики из футболок

Ви зробили ревізію в шафі і виявили масу зношених футболок, яуі втратили форму, і перед вами виникло питання: "Що з ними робити?". Не поспішайте їх позбавлятися і викидати. Ресурсний потенціал таких футболок в умілих руках практично безмежний! З непотрібних речей і футболок можна зробити чохол для ноутбука, комбінезон для домашнього улюбленця, шарфик і навіть м'який кімнатний килимок в стилі кантрі.

«Бабусин килимок»

Перший етап

Для того, щоб зробити килимок, нам будуть потрібні гачок і будь-які в'язальні нитки, які ви знайдете вдома. За їх відсутності можна розпустити будь-якийстарий светр. За допомогою гачка і ниток в'яжемо велику сітку потрібного нам розміру. Якщо ви не вмієте в'язати гачком, то можна скористатися вже готовою сіткою (продається в магазині рукоділля або в будівельних магазинах).

Другий етап

Беремо старі футболки і нарізаємо на смужки. Перед цим видаляємо з футболок все нашивки, бирки, грубі аплікації (тоді смужки будуть краще крутитися). Для виконання візерунка смужки повинні бути різного кольору. Групуємо за кольором. А щоб смужки добре скручувалися потрібно їх випрати в пральній машині. Смужки прив'язують до сітки-основі руками.

«Райдужний килимок»

Перший спосіб

Для роботи готуємо футболки, гачок та в'язальні нитки. Чим більше розмір гачка, тим наш килимок вийде м'якше і ажурніше. Нарізаємо футболки на смужки різного кольору. Для такого килимка знадобитися три дорослих футболки. Беремо одну найяскравішу смужку – це буде середина нашого килимка і скручуємо її колечком. У кільці пров'яжіть стовпчики без накиду (кількість стовпчиків залежить від діалетра кільця). Таким чином в'яжемо пласке коло, не забуваючи робити надбавки в кожному круговому ряду. Робити це треба трохи зі зміщенням (надбавки верхнього ряду повинні розміщуватися над надбавками нижнього ряду). Смужки ми викладаємо зверху і як би обмотуємо їх стовпчиками без накиду.

Коли смужка закінчується, прикладаємо або прив'язуємо іншу і так далі. Продовжуємо так робити, поки не закінчаться смужки або вийде килимок потрібного розміру.

Другий спосіб

Нарізаємо смужки, заплітаємо їх в кіски, а кіски зшиваємо між собою по спіралі за допомогою швейної машинки або голкою. Виходить стильний килимок.

А ще, пофантазувавши, можна зробити яскравий літній акцент – оригінальний шарфик. Для цього потрібно всього лише футболки і ваша zеобмежена фантазія. Творіть та будьте неповторною і яскравою!