29.11.2020, 16:10

Епідситуація на Луганщині: Гайдай запропонував лікарям добровільно попрацювати з ковідними хворими

Марина Началова | Все новости автора
коронавирус врачи

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай у відеозверненні в Фейсбуці відповів на питання, що хвилюють жителів області, в тому числі ті, що стосуються епідемії коронавіруса.

Коментуючи можливість введення локдауна, Гайдай заявив: "Хотілося б, щоб його не було. Але мені хочеться, щоб ніхто не хворів, не вмирав, щоб ніхто не залишався вдома, щоб люди займалися своїми справами".

У той же час глава області зазначив, що хвороба дуже підступна, і це йому довелося випробувати на собі.

Гайдай заявив, що Луганщина непогано підготувалася до боротьби з COVID-19, лікарні забезпечені кисневими концентраторами, апаратами ШВЛ, опорні лікарні отримали фінансування на розводку кисню до ліжок, Сєверодонецький "Азот" повністю забезпечує всі потреби в кисні.

"У цьому плані у нас все добре. Але проблема з лікарями. Лікарі хворіють, на жаль і вмирають, і у нас на Луганщині так само", - заявив Гайдай.

Він зазначив, що скільки б не було лікарень і медичного обладнання, якщо на ньому не буде кому працювати, люди будуть хворіти і вмирати.

Гайдай запропонував всім, хто має відповідну освіту і готовий лікувати людей, під даним відео залишити свої контакти.

"Я з вами особисто зв'яжуся, і ми домовимося, якій лікарні ви зможете допомагати", - сказав він.

Однак глава ЛОДА сумнівається, що знайдеться хоча б кілька бажаючих працювати з хворими на COVID-19.

Гайдай також повідомив, коли чекати реалізації проектів з будівництва обласної лікарні, залізниці та модернізації водоканалу на Луганщині.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик