29.11.2020, 21:56

Бобровий повний місяць і місячне затемнення: коли спостерігати явища і як вони позначаться на людях

Марина Началова | Все новости автора
луна

У понеділок, 30 листопада, жителі Землі зможуть спостерігати повний Місяць, а також напівтіньове місячне затемнення.

Повний місяць у листопаді називають "бобровим", повідомляє Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Народні перекази пояснюють походження цієї назви тим, що в листопаді бобри активно будують греблі. Як правило, взимку ці тварини малорухливі, щоб зберегти енергію. Однак, відчуваючи настання холодів, вони намагаються швидше закінчити всі приготування до зими. Після листопада бобри ховаються до самої весни.

За іншою версією, мисливці вибирали місячну ніч, щоб встановити пастки на бобрів, звідси і пішла назва листопадового повного місяця.

Пік напівтіньового місячного затемнення 30 листопада прийдеться на 11:42 за київським часом. В цей час 0,85 диска Місяця увійде в тінь Землі. При ясній погоді можна буде спостерігати неозброєним оком потемніння верхнього краю місячного диска.

Ті ж, хто вірить в астрологію, в цей день повинні враховувати, що Місяць знаходиться в Близнюках - активному і імпульсивному знаку. У цей період може відчуватися приплив енергії, але також вірогідні перепади настрою. Варто уникати токсичних, агресивних людей. Краще мати справу тільки з тими, кому ви повністю довіряєте.

У період напівтіньового затемнення можна і навіть потрібно займатися важливими справами, але нових краще не починати. Копітка робота, що вимагає посидючості і уважності, навряд чи принесе бажаний результат. Астрологи кажуть, що в цей час може бути корисним прислухатися до своєї інтуїції.

Читайте ще: "День п'яти двійок" в грудні: астрологи і провісники передрікають руйнівні катаклізми

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: