30.11.2020, 08:26

Тарифи на воду в Україні зростуть: оприлюднено нові тарифи по областях

новые тарифы на воду

У 2021 році в усіх регіонах України планують підвищити тарифи на холодну воду. Ціна буде залежати конкретно від області або міста, в якому живе споживач. НКРЕКП оприлюднила проєкт тарифів.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оприлюднила проєкт тарифів на водопостачання та водовідведення у 2021 році. Загальне зростання обіцяють на рівні 20%, проект тарифів був оприлюднений 20 листопада, повідомляє Час Пік.

"На засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), яке проводилося у формі відкритого слухання 18 листопада 2020 року, схвалено проєкт постанови "Про внесення змін до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 16 червня 2016 року №1141" щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізованого водовідведення на 2021 рік", - повідомили у НКРЕКП.

Вартість тарифів на воду буде збільшена, але при цьому вона буде залежати від регіону або від конкретного міста. 

Поки невідомо, чи будуть ці цифри остаточними або тарифи зростуть ще. Українцям обіцяють зміни в платіжках на оплату ЖКГ вже з наступного місяця.

Найвища ціна за 1 кубометр водопостачання та водовідведення запланована в містах Дніпро та Кропивницький (44,88 грн), вона складе 24,05 грн на водопостачання та 20,83 грн на водовідведення. 

Найнижча вартість буде у Львові (22,58 грн) - для "Львівводоканалу" визначили вартість 15,36/7,22 за водопостачання/водовідведення.

На ]]>сайті]]> НКРЕКП оприлюднено проєкт постанови та матеріали, що обґрунтовують прийняття рішення. Як зазначила комісія, документи оприлюднюються з метою отримання зауважень та пропозицій.

Читайте також: Абонплата за воду, опалення та вивезення сміття: коли українці отримають нові платіжки та скільки доведеться платити

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик