30.11.2020, 09:31

Особистому лікарю Марадони пред'явили звинувачення у ненавмисному вбивстві екс-футболіста

Диего Марадона и Леопольдо Луке

В Аргентині відкрили справу проти особистого лікаря футболіста Дієго Марадони. Леопольдо Луке підозрюють у скоєнні ненавмисного вбивства Марадони.

Особистого лікаря аргентинського футболіста Дієго Марадони 29 листопада звинуватили в ненаданні допомоги та залишенні хворого без нагляду. Про це повідомив телеканал Todo Noticias, передає Час Пік.

За інформацією телеканалу, розслідування було розпочато після свідчень трьох дочок футболіста, які піддали сумніву професіоналізм Луке. Прокуратура підозрює лікаря у скоєнні ненавмисного вбивства Марадони. 

За словами близьких, колишнього спортсмена занадто рано виписали з лікарні після операції, яку він переніс на початку листопада. Це, нібито, могло призвести до смерті зірки.

Поліція Буенос-Айреса завела кримінальну справу, в його рамках лікарю пред'явили звинувачення. У його будинку та в клініці пройшли обшуки.

Обшук будинку почався вранці і тривав кілька годин. У Луке вилучили папку з приблизно сотнею сторінок документів: результатами клінічних досліджень та звіти різних фахівців-медиків про здоров'я Марадони. Також поліція забрала мобільні телефони Луке та його дружини.

Лікар заявив, що не робив медичної помилки, не відчуває себе винним і зробив максимально, що можна було зробити у випадку з хворобою Марадони.

Нагадаємо, футболіста не стало 25 листопада. Дієго Марадона помер від серцевого нападу, йому було 60 років. 26 листопада в Буенос-Айресі пройшло прощання з футболістом, в якому взяли участь тисячі осіб.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: