30.11.2020, 10:03

Комунальні тарифи в Україні: що буде з цінами на газ, воду та електроенергію з 1 грудня

Коммунальные тарифы

Що буде з комунальними тарифами з 1 грудня - це питання хвилює багатьох жителів України. Стало відомо, чи збільшаться суми в платіжках за комуналку з настанням першого місяця зими.

Настання кожного нового місяця українці чекають з побоюванням, гадаючи, які ще "сюрпризи" чекають їх попереду. Більшу частину українців хвилює питання щодо комунальних тарифів. Люди побоюються, що не зможуть їх "наздогнати", повідомляє Час Пік.

Тарифи на електроенергію

У Міністерстві енергетики анонсували зростання вартості електроенергії. 

Як заявили в Міненерго, рішення про підвищення тарифів буде прийнято найближчим часом, оскільки існує об'єктивна необхідність перегляду підходів до формування тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Детальніше читайте в публікації.

Однак, поки з 1 грудня 2020 року комунальні тарифи на електроенергію для населення залишаться незмінними - 0,90 грн до 100 кВт/год на місяць та 1,68 грн за 100 кВт/год (з ПДВ). А ось для непобутових споживачів (підприємств та установ) електроенергія у грудні здорожчає.

Ціни на газ

В Україні діють ринкові умови формування цін на газ, тому для споживачів ціна на блакитне паливо буде різною, оскільки залежатимуть від постачальників.

Деякі постачальники заявили, що в грудні тарифи не зростуть і залишаться на рівні листопада. В цілому вартість газу для населення в грудні складе від 5,95 грн до 8,96 грн за один кубометр. Детальніше читайте в публікації.

Вартість доставки газу 

Газопостачальні компанії встановили ціну на природний газ для населення на грудень 2020 року. Однак, вартість вказана без урахування оплати за доставку газу. Транспортування газу оплачується окремо і тарифи в різних регіонах України також різняться. 

Оприлюднено вартість доставки газу операторами ГРС, яка почне діяти з 1 грудня 2020 року. Детальніше читайте в публікації.

Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) оприлюднила проект тарифів на водопостачання та водовідведення у 2021 році. 

У 2021 році в усіх регіонах України планують підвищити тарифи на холодну воду. Поки невідомо, чи будуть ці цифри остаточними. Детальніше читайте в публікації.

Читайте також: Абонплата за воду, опалення та вивезення сміття: коли українці отримають нові платіжки та скільки доведеться платити

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик