30.11.2020, 15:04

США можуть ввести нові санкції проти "Північного потоку-2" до кінця 2020 року

Северный поток-2, санкции

У США частина законодавців дійшли згоди щодо необхідності введення нових санкцій до російського газопроводу "Північний потік-2".

За інформацією Wall Street Journal, це рішення підтримують два українських чиновника, які вже довго працюють у Вашингтоні та лобіюють інтереси Конгресу і Білого дому, щоб зірвати будівництво газопроводу, повідомляє Час Пік.

За даними видання, нові санкції можуть вступити в силу вже до кінця 2020 року і будуть націлені на підприємства, які будуть займатися переобладнанням, а також на компанії, які будуть страхувати, тестувати, інспектувати та сертифікувати трубопровід.

Видання зазначає, що це означатиме перемогу України, яка бачить у трубопроводі загрозу для своєї країни.

До українських лобістів Wall Street Journal відносить співробітника компанії "Нафтогаз" Вадима Гламаздіна та працівника Ради нацбезпеки України Олександра Харченка, які у американському Конгресі та Білому домі протягом чотирьох років просували ідею зриву будівництва газопроводу.

"Лобіювання українців і підтримка з боку сенатора Теда Круза та інших законодавців, скептично налаштованих щодо Росії, дало можливість підготувати санкції, які зупинили роботу над "Північним потоком-2" рік тому приблизно в 100 км від кінцевої точки. Тепер українці відчувають, що близькі до успіху", - пише Wall Street Journal.

Читайте також:

Джо Байден отримав травму, граючи зі своєю собакою: КТ показала дві тріщини в кістках правої ноги

Самогубство у Кремлі: під час несення служби застрелився співробітник ФСО

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик