30.11.2020, 22:11

Ніжний салат «Свіжість» з крабовими паличками

Татьяна Землянко | Все новости автора
салат
ингредиенты: 
  • крабові палички - 250 г;
  • твердий сир - 150 г;
  • великий свіжий огірок - 1 шт. (300 г)
  • яйце - 4 шт.;
  • консервована кукурудза - 250 г;
  • майонез -150 г;
  • сіль -1/2 ч. л.
Время приготовления: 
45.00

Цей салат можна робити двома способами: викладати шарами, як будемо робити ми, і просто змішати всі інгредієнти - від цього смак не змінюється. Нам буде потрібно тільки нарізати дрібно палички довільними шматочками, інші продукти будемо терти на тертці.

Далі беремо варені яйця і відділяємо жовтки від білків. Якщо ви будете салат змішувати, то відокремлювати не потрібно, просто нарізати. Білки натираємо на крупній тертці, а жовтки - на дрібній. Тепер натираємо твердий сир на крупній тертці.

Огірок очищаємо від шкірки, але робимо це дуже акуратно. Смужками шкірки ми будемо прикрашати салат, звернувши їх в рулетик. Залишилося натерти на крупній тертці сам огірок, посолити і покласти його в ситечко над глибокою мискою. Ретельно перемішати і залишити на 5 хвилин для того, щоб стік увесь сік - завдяки цьому салат не буде водянистим через сік огірків.

Беремо тарілку і ставимо на неї форму у вигляді кільця, розміром 16 см.

Починаємо збирати салат і першим шаром у нас йдуть щільно укладені крабові палички, зверху слід промазати майонезом. Наступним шаром йде сир, теж злегка приминаємо, також зверху наносимо невеликий шар майонезу. Далі третій шар - з огірків. Розподіляємо овоч рівномірно по всій поверхні. Огірки соковиті, тому майонез нам не знадобиться. Наступний шар - консервована кукурудза. Цей шар ми промазуємо майонезом, зверху викладаємо натерті білки, трохи їх підсолимо. Білки теж змащуємо майонезом і зверху посипаємо натертим жовтками.

Читайте також: Легкий і ситний салат «Оленка» з шинкою

Прикрашаємо салат спіральками з огірків, трохи натискаючи, як би потопаємо їх в жовтках, щоб вони не підсихали і в середину кладемо по кукурудзинці. Виходить красиво та апетитно. Ставимо у холодильник на 2-3 годину і все, можна дегустувати. Приємного вам апетиту!

кукуруза
огурцы
крабовые палочки
сыр
яйца
Метки кулинария: 
0
Голосов пока нет