30.11.2020, 22:31

Компанія Moderna заявила про 100% ефективність своєї вакцини проти важкої форми COVID-19

Марина Началова | Все новости автора

Американська фармацевтична компанія Moderna заявила, що розроблена нею вакцина зі 100-відсотковою вірогідністю запобігає важкій формі коронавірусної хвороби.

Такі висновки були зроблені за підсумками третьої фази клінічних випробувань, передає Час Пік з посиланням на прес-службу компанії.

"Ефективність вакцини проти COVID-19 склала 94,1%; ефективність вакцини проти важкої форми COVID-19 склала 100%", - говориться в прес-релізі.

Всього у випробуваннях взяли участь 30 тисяч осіб. Серед них всього 196 заразилися COVID-19, 30 випадків хвороби були важкими.

У компанії зазначили, що 185 випадків COVID-19 спостерігалися в групі плацебо, і тільки 11 осіб заразилися в групі вакцинованих. Всі 30 важких випадків були зафіксовані в групі плацебо і жодного важкого хворого не було в групі тих, хто отримав вакцину. Крім того, за час дослідження помер один випробуваний з групи плацебо.

У Moderna заявляють, що вакцина показала однакову ефективність незалежно від віку, раси, етнічної приналежності і статі пацієнтів.

Вакцина компанії Moderna на даний момент готується до реєстрації.

Раніше компанія Moderna назвала вартість дози вакцини проти COVID-19.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: