01.12.2020, 10:02

"Неймовірні села України 2020": Село на Луганщині увійшло до ТОП-10

"Невероятные села Украины 2020": Село на Луганщине вошло в ТОП-10

Одне з сіл, розташованих у Луганській області, увійшло в ТОП-10 "неймовірних". У 2020 році на перемогу претендували 212 сіл з усіх областей України.

Головний приз на реалізацію бізнес-проєкту у селі-переможці становить 100 тисяч гривень від головного партнера конкурсу - Посольства Королівство Нідерландів в Україні, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу ]]>проєкту]]> "Громада Схід".

Конкурс щорічно проводить онлайн-видання AgroPortal.ua. Громада села Воєводське Луганської області взяла участь у V Всеукраїнському конкурсі "Неймовірні села України 2020" та дійшла до півфіналу.

"Невероятные села Украины 2020": Село на Луганщине вошло в ТОП-10

Бізнес-проєкт, який висувала громада Воєводського - удосконалення зони відпочинку в місцевому парку, щоб розвивати в селі еко-туризм. Зокрема, на виграні кошти жителі села планували придбати декоративні дерева та квіти для облаштування зелених насаджень.

За підсумками онлайн-голосування за 15 півфіналістів село Воєводське зайняло лише 7 місце, тому воно вибуває з боротьби. Але для громади села, в якому всього 450 жителів, це вже є неймовірною перемогою, тому що воно увійшло в ТОП-10 "неймовірних".

"Іноді людям потрібно подивитися на себе з боку, щоб отримати новий поштовх до розвитку", – зазначили організатори конкурсу.

Довідка: "Громада Схід" - проєкт благодійного фонду "Карітас Маріуполя", що реалізується за підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

Читайте також: У Лисичанську на водній станції з'явиться Workout-зона з тренажерами: збір коштів закінчено

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик