01.12.2020, 10:52

В Україні з 1 грудня Нацбанк вводить в обіг дві нові пам'ятні монети

Нацбанк вводит в обращение две новые памятные монеты

Національний банк України з 1 грудня 2020 року вводить в обіг пам'ятні монети "Місто Слов'янськ" та "Самійло Величко". Монети виготовлять зі срібла та нейзильберу.

З 1 грудня 2020 року Нацбанк вводить в обіг пам'ятні монети "Місто Слов'янськ" та "Самійло Величко", повідомляє Час Пік з посиланням на прес-службу НБУ.

Нацбанк вводит в обращение две новые памятные монеты

Пам'ятна монета "Місто Слов'янськ" номіналом 5 гривень присвячена місту, розташованому на р. Казенний Торець, біля Торських соляних озер. Як зазначили в НБУ, сучасне місто Слов'янськ є одним із символів в українській боротьбі за повернення окупованих територій, втрачених внаслідок російської агресії 2014 року.

Тираж нової монети "Місто Слов'янськ" складе 35 тисяч одиниць, її діаметр - 35 мм. 

На її лицьовій стороні зображена Сторожова вежа та козак. На зворотному боці монети зображено герб та архітектурні пам'ятки Слов'янська.

Памятная монета "Город Славянск"

Срібна монета "Самійло Величко" присвячена козацькому літописцю, автору фундаментального історичного трактату, що висвітлює події української історії середини XVII - початку XVIII ст. Працюючи над літописом, Самуїл Величко творчо та критично використовував багато національних та іноземних історичних джерел, дав пояснення подіям та фактам козацької історії.

Тираж нової монети "Самійло Величко" складе 3 тис. одиниць, її діаметр - 38,6 мм.

На монеті відтворять стилізовану назву "Літописи Самійла Величка". На її зворотному боці буде зображено дзеркальний абрис козацького профілю та цитату з твору Самійла Величка.

монета "Самойло Величко"

Нагадаємо, в Україні з 2 листопада можна придбати пам'ятну монету "Андрій Ромоданов" номіналом 2 гривні. Також, Нацбанк 19 листопада 2020 р. ввів в обіг нову пам'ятну 10-гривневу монету, присвячену Державній прикордонній службі.

Читайте ще: В Україні випустили першу банкноту з вертикальним дизайном

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик