01.12.2020, 11:03

Австрійське архітектурне бюро може потрапити під санкції через участь у будівництві оперного театру в Криму

Австрийское архитектурное бюро может попасть под санкции из-за участия в строительстве оперного театра в Крыму

В окупованому Криму австрійське архітектурне бюро Coop Himmelblau бере участь у спорудженні оперного театру у Севастополі. Україна готує санкції.

Україна може ввести санкції проти австрійського архітектурного бюро Coop Himmelblau, що бере участь у будівництві оперного театру у Севастополі. Про це написав посол України в Австрії Олександр Щерба на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Час Пік.

"Вже певний час курсують чутки про участь архітектурного бюро Coop Himmelblau у флагманському проекті Путіна в Криму - спорудженні оперного театру в окупованому Севастополі. На початку жовтня я подзвонив директору бюро Вольфу Пріксу і намагався переконати його не руйнувати свою репутацію участю в цій непрямій і в той же час однозначній легітимізації анексії. На жаль, він не прислухався до моїх аргументів", - написав Олександр Щерба.

Він зазначив, що партнери України по всьому світу будуть повідомлені, що респектабельне архітектурне бюро укладає зараз сумнівні угоди з президентом РФ.

"На нинішньому етапі, коли чутки жваво підтверджуються російськими ЗМІ, мені не лишається нічого іншого, як висловити жаль та повідомити архітектора Прікса, що Україна серйозно вивчає питання введення санкцій щодо нього та його бюро. Наші партнери по всьому світу будуть повідомлені, що колись респектабельне архітектурне бюро укладає нині сумнівні угоди з Путіним", - зазначив посол.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у 2014 році. 16 березня 2014 року на території Криму та Севастополя стався "референдум" про статус півострова. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали результати голосування на "референдумі".

На півострові склалася критична ситуація з водопостачанням, яка з кожним днем продовжує погіршуватися. Окупаційна влада оголосила про посилення режиму економії води в ряді міст та регіонів Криму.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик