01.12.2020, 11:50

Ведучій новин російського телеканалу заборонили в'їзд в Україну на 3 роки

Ведущей новостей российского телеканала запретили въезд в Украину на 3 года

Ведуча новин російського телеканалу "РБК" отримала заборону на 3 роки в'їзду на територію України за незаконне відвідування окупованого Росією Криму.

Український кордон вона перетинала 29 листопада в пункті пропуску "Могилів-Подільський". Під час паспортного контролю щодо громадянки спрацювала база даних прикордонного відомства, оскільки до її спроби перетнути кордон співробітники ДПСУ вже мали попередню інформацію про її незаконні поїздки в окупований Крим, повідомляє Час Пік з посиланням на Держприкордонслужбу.

Для з'ясування всіх обставин провели додаткову перевірку. Як вдалося встановити, жінка працює ведучою новин на телеканалі "РБК", а до цього - на ряді інших каналів. 

Влітку 2018 року вона в порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї відвідувала український півострів. На нього вона потрапляла з території РФ.

За такі дії прикордонники відмовили громадянці Молдови в перетині кордону і на 3 роки заборонили в'їзд в Україну. Вона повернута назад.

Як повідомляють ЗМІ, мова йде про Світлану Чебан, яка працює ведучою новин на російському телеканалі "РБК". Раніше вона працювала ведучою на молдавському каналі NIT, потім на російському "НТВ".

Читайте ще: На Донбасі готувався теракт: СБУ попередила вибух та затримала "підривника"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик