01.12.2020, 17:57

У Лисичанську з 1 січня будуть виплачувати іменні стипендії спортсменам: хто претендуватиме на виплати

Марина Началова | Все новости автора
спорт

Військово-цивільна адміністрація Лисичанська буде виплачувати іменні стипендії провідним та перспективним спортсменам міста. На виплати можуть претендувати спортсмени Лисичанська віком від 6 до 23 років.

Керівник ВЦА Лисичанська Олександр Заїка затвердив "Положення про іменні стипендії військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ Луганської області для провідних та перспективних спортсменів міста", передає Час Пік з посиланням на сайт ВЦА.

У документі йдеться, що стипендії призначаються з метою стимулювання успішних виступів спортсменів міста на обласних, національних і міжнародних спортивних аренах, розвитку спорту вищих досягнень. Вікова категорія претендентів на отримання Стипендії провідним та перспективним спортсменам міста від 6 до 23 років.

Стипендії встановлюються у відсотках від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня кожного року, та сплачуються щомісяця:

  • перспективним спортсменам з олімпійських та неолімпійських видів спорту – шість Стипендій у розмірі 50 відсотків;
  • провідним спортсменам з олімпійських та неолімпійських видів спорту – шість Стипендій у розмірі 100 відсотків.

Стипендія призначається один раз на півріччя та виплачується з першого дня півріччя щорічно, з 1 січня і 1 липня місяця відповідно, за рахунок коштів міського бюджету.

Перспективні спортсмени з олімпійських та неолімпійських видів спорту мають право на отримання Стипендії за умови, якщо вони у минулому році або першому півріччі поточного року завоювали 1місця на  Першостях, Чемпіонатах, Кубках області.

Провідні спортсмени з олімпійських та неолімпійських видів спорту мають право на отримання Стипендії за умови, якщо вони у минулому році або першому півріччі поточного року завоювали 1-6 місця на:  Чемпіонатах, Першостях та Кубках України;  Всеукраїнських змаганнях та Турнірах;  Міжнародних змаганнях, Європейських турнірах; Кубках та Чемпіонатах Світу; Чемпіонатах Європи.

Комунальному закладу «Лисичанська міська дитячо-юнацька спортивна школа» доручено здійснювати виплату стипендій з 01 січня 2021 року.

Нагадаємо, у Лисичанську на Водній Станції з'явиться Workout-зона з тренажерами: збір коштів закінчено.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик