02.12.2020, 11:28

На Донбасі сонячними батареями обладнають КПВВ, школи, дитсадки, лікарні, парки та зупинки

На Донбассе солнечными батареями оборудуют 65 объектов

На Донбасі в 19 населених пунктах 65 об'єктів інфраструктури, в тому числі всі КПВВ на лінії розмежування, будуть облаштовані джерелами сонячної генерації.

65 об'єктів інфраструктури у 19 населених пунктах Донецької та Луганської областей будуть облаштовані джерелами сонячної генерації, повідомляє Час Пік з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Відповідний меморандум 30 листопада підписано між Мінреінтеграції, НАК "Нафтогаз України" та Луганською і Донецькою облдержадміністраціями.

Проект "Стань на світлу сторону" втілюється при фінансуванні НАК "Нафтогаз України". Орієнтовна сума інвестицій НАК "Нафтогаз України" становить близько 100 мільйонів гривень.

"Цей проєкт започатковано на підставі рішення Уряду. Його суть – облаштування джерелами сонячної генерації публічного простору і об’єктів, якими найбільше користуються люди на прилеглих до лінії дотику територіях України. Мінреінтеграції послідовно реалізує свою політику аби забезпечити комфорт громадян України по обидва боки лінії дотику. Наш неофіційний лозунг - Міністерство для людей і про людей", - підкреслив віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков.

Всього визначено 65 локацій у 19 населених пунктах Донецької та Луганської областей, які будуть облаштовані джерелами сонячної генерації. 

Будуть обладнані всі КПВВ на лінії розмежування. Також джерела сонячної генерації з'являться у 2 дитячих садках, 2 школах, міському Палаці культури у Щасті. У Новотроїцькому обладнають 2 школи, у Станиці Луганській, Авдіївці, Волновасі, Сартані – місцеві лікарні та інші об'єкти. 

Всього буде облаштовано 28 шкіл та дитячих садків, 7 медичних установ, 4 Палаци культури, одна станція юних техніків, кілька парків, десятки пішохідних переходів, зупинок та зон відпочинку. 

"Головне – щоб люди бачили зміни, відчували безпеку і комфорт кожен день, поряд зі своїми будинками, у школах і садочках, де навчаються їхні діти. Це повинно стати нормою", - сказав Резніков.

Читайте новини регіону:

На Луганщині визначили місця відстою автотранспорту: де можна перечекати ожеледь та снігопад

Створена онлайн карта лісових пожеж на Луганщині: масштаби постраждалих територій вражають

"Неймовірні села України 2020": Село На Луганщині увійшло до ТОП-10

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик