02.12.2020, 13:00

Політичний бойкот: Зірвана спроба Росії легітимізувати представників ОРДЛО у Радбезі ООН

Сорвана попытка России легитимизировать представителей ОРДЛО в Совбезе ООН

Росія спробувала легітимізувати представників ОРДЛО через майданчик ООН, запросивши їх на засідання Радбезу ООН. Україна разом з партнерами зірвала спробу Росії легалізувати представників "влади" самопроголошених республік Донбасу.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в коментарі "Укрінформу", передає Час Пік.

"Засідання (Ради Безпеки ООН за формулою Арріа 2 грудня – ред.) бойкотуватиме не лише Україна, а й США, Сполучене Королівство, Франція, ФРН, Естонія та Бельгія. Тобто всі, окрім РФ, країни-учасниці ОБСЄ, що входять сьогодні до Радбезу. Це важливий сигнал, адже ОБСЄ бере участь у переговорному процесі в рамках ТКГ", - повідомив Кулеба.

За його словами, завдяки принциповій позиції партнерів України в Раді Безпеки ООН російську PR-акцію навіть не транслюватимуть на офіційних ресурсах ООН.

"Це чітка відповідь на спроби РФ маніпулювати міжнародними майданчиками та форматами для поширення своєї пропаганди", - зазначив Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України висловив подяку міжнародним партнерам, зокрема Німеччині та Франції як учасникам Нормандського формату, за міцну солідарну позицію на підтримку України.

Нагадаємо, напередодні російські ЗМІ повідомили, що Радбез ООН проведе 2 грудня неформальну зустріч (за "формулою Арріа"), присвячену темі України. Зазначалося, що до участі запрошені представники самопроголошених "Луганської народної республіки" та "Донецької народної республіки".

Читайте також: 

У Кабулі співробітники російського посольства постраждали при підриві автомобіля дипмісії

Україна отримає кредит від Польщі в розмірі 100 мільйонів євро: на що витратять гроші

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик