02.12.2020, 17:00

На Луганщині у військового вимагали 360 тисяч гривень за встановлення групи інвалідності

Ольга Романец | Все новости автора
ООС

На Луганщині посадова особа відділу в Луганській області Міністерства у справах ветеранів України вимагала від військовослужбовця 4,5 тис. доларів США і близько 240 тис.гривень - 50% від виплати, які потерпілий повинен був віддати після її отримання.

Про це повідомляє прокуратура Луганської області, передає Час Пік.

За даними слідства, службовець Мінветеранів з метою незаконного збагачення організував корупційну схему і залучив до неї довірену особу. Вони вимагали від колишнього військовослужбовця Збройних Сил України кошти за вплив на уповноважених посадових осіб для встановлення групи інвалідності за бойові поранення, отримані в районі проведення ООС, з подальшим отриманням одноразової грошової допомоги.

"Винагорода" учасникам схеми складалася з двох частин: неправомірної вигоди в розмірі 4,5 тис.доларів США і близько 240 тис. гривень - 50% від виплати, які потерпілий повинен був віддати після її отримання.

Під час отримання частини неправомірної вигоди в сумі 3,5 тисяч доларів США на початку серпня 2020 року посередника було затримано.

Як повідомляється, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: