02.12.2020, 22:01

Шмигаль заявив про підвищення зарплат медикам і педагогам у 2021 році

Ольга Романец | Все новости автора
шмыгаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в проекті бюджету на 2021 рік вистачить коштів на те, щоб на 30% підвищити зарплати медикам і на 26% - педагогам.

Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабміну, передає Час Пік.

Він зазначив, що 161 млрд грн передбачено на медицину (+30 млрд, або на 65 млрд більше, ніж у 2019-му). За 2 роки на 60% збільшиться фінансування.

Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов з такими оцінками не погоджується. Він зазначив, що для потреб Міністерства на 2021 рік потрібно 296 млрд гривень.

"Ми виходили з двох речей. У цій сумі розраховано по кожному конкретному захворюванню. Наприклад, щоб вилікувати людину після інсульту, вартість лікування залежно від перебігу хвороби може становити від 22 до 118 тисяч гривень. Крім того, це заробітна плата лікарів, медсестер і саніторок. Зарплата лікаря не може бути 7-9 тисяч гривень. Я нікого не хочу лякати, але ми можемо прокинутися в країні, з якою поїдуть всі лікарі туди, де цінують їх працю. Ми розрахували мінімальну зарплату для лікарів - 23 тис.грн, 17 - медична сестра і 12 тис. грн - санітарка. Це базове зп для медиків і персоналу", - сказав він на брифінгу.

Читайте також: В Україні змінили правила карантину: які тепер діють заборони

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: