03.12.2020, 07:54

НАТО посилить підтримку України та Грузії на тлі агресії РФ

НАТО усилит помощь Украине и Грузии

В окупованому Криму Росія нарощує військову міць. У відповідь, НАТО посилить допомогу Україні та Грузії, а також розширить свою присутність в регіоні Чорного моря.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ході прес-конференції, яка відбулася за підсумками дводенного засідання міністрів закордонних справ НАТО, повідомляє Час Пік.

НАТО усилит помощь Украине и Грузии,

У засіданні керівників МЗС НАТО взяли участь міністри закордонних справ Грузії та України. 

"Ми розглянули ситуацію з безпекою в Чорноморському регіоні, яка має стратегічне значення. Росія продовжує порушувати суверенітет та територіальну цілісність Грузії та України, продовжує своє військове нарощування в Криму, і дедалі частіше розгортає сили в Чорноморському регіоні. НАТО відповідає шляхом посилення нашої присутності на суші, в морі та в повітрі", - заявив Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО назвав Україну та Грузію цінними партнерами Альянсу, які вносять важливий внесок у її місії.

"Грузія та Україна є цінними партнерами НАТО, хто робить важливий внесок у наші місії. Сьогодні ми підтвердили свою підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії та України. Ми обговорили їх програми реформ, і ми посилюємо нашу практичну підтримку.

Мені приємно, що члени Альянсу та Грузії схвалили оновлений пакет НАТО-Грузія - посилення нашої політичної підтримки. Міністри домовились про подальші кроки для покращення нашого ситуативного обізнаності в регіоні та зміцнення нашого діалогу з обома партнерами", - сказав Йенс Столтенберг.

Читайте також: Україна отримає кредит від Польщі у розмірі 100 мільйонів євро: на що витратять гроші

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик