03.12.2020, 08:45

В аеропорту "Бориспіль" вилучено велику партію діамантів

СБУ изъяла крупную партию бриллиантов

У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" Служба безпеки України виявила партію діамантів, яку планували ввезти в країну з приховуванням від митного контролю.

Українка мала намір пронести велику партію білих та чорних діамантів з Об'єднаних Арабських Еміратів, повідомляє Час Пік з посиланням на СБУ та Державну митну службу.

Оперативники СБУ отримали інформацію, що коштовності планують ввезти дві українки, які поверталися додому з однієї країн Близького Сходу. 

Виявили 38 пакетів з діамантами вагою понад 50 грамів в особистих речах жінок. Орієнтовна вартість коштовностей майже 17 мільйонів гривень. Діаманти вилучено.

Операція проводилася співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю СБУ у взаємодії з прикордонною та митною службами.

Як повідомили митники, цього разу кур'єром коштовностей стала 55-річна українка. В її жіночій сумці митники виявили 4 пакетики з діамантами. Після попередження про застосування до жінки особливої форми огляду вона дістала з-під джинсів ще 34 пакетики з дорогоцінними каменями.

Читайте також: На Донбасі готувався теракт: СБУ попередила вибух та затримала "підривника"

В аэропорту "Борисполь" СБУ изъяла крупную партию бриллиантов В аэропорту "Борисполь" СБУ изъяла крупную партию бриллиантов В аэропорту "Борисполь" СБУ изъяла крупную партию бриллиантов

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик