04.12.2020, 18:29

Протест підприємців, посилення карантину і зарплати шахтарям: головні новини України за 4 грудня

Ольга Романец | Все новости автора
главные новости Украины

Найважливіші події України, які варті вашої уваги: у МОЗ заявили про плани ввести жорсткий карантин в Україні з перших чисел січня; під Верховною Радою пройшов мітинг ФОПів; новий розрахунок тарифів на комуналку, а також підвищення штрафів у сфері ЖКГ.

Степанов заявив про плани ввести жорсткий карантин в Україні з перших чисел січня

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що рівень захворюваності COVID-19 залишається високим, і цю хвилю потрібно знизити до мінімально можливих цифр. У зв'язку з цим МОЗ пропонуватиме жорсткі обмеження.

Про те, коли планується ввести повний локдаун - читайте в статті.

Також стало відомо, що при введенні жорсткого карантину українцям нададуть допомогу. Хто і на які суми може розраховувати - читайте в нашому матеріалі.

В Україні за добу зафіксовано понад 15 тисяч випадків COVID-19

15 131 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксовано в Україні за минулу добу; госпіталізовано - 1776 осіб; летальних випадків - 235; одужали - 13 383 особи.

Про те, в яких регіонах підтверджено найбільшу кількість випадків COVID-19 - читайте в статті.

Під Верховною Радою мітингують ФОПи: відбулися сутички з поліцією

Під Верховною Радою сьогодні, 4 грудня, пройшла протестна акція підприємців "Податковий майдан".

Підприємці вимагають не вводити карантин для малого бізнесу, а також прийняти законопроекти №3853-1 (2) і №3993, спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування. Детальніше - в статті.

Штрафи у сфері ЖКГ хочуть підвищити в десятки разів: озвучені суми

У парламенті групою народних депутатів зареєстровано проект Закону про внесення змін до Кодексу України "Про адміністративні правопорушення щодо здійснення державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства" (№4404 від 19.11.2020 р.).

Про те, скільки доведеться заплатити за забруднення вод, під'їзду та прибудинкової території, а також недбале ставлення посадових осіб - читайте в статті.

Також стало відомо, що українцям планують по-новому розраховувати тарифи за комуналку. Зокрема, зі споживачами укладуть нові договори теплопостачання, водопостачання та постачання гарячої води. Детальніше - в статті.

Шахтарям виділять 1,4 мільярда на виплату заборгованих зарплат найближчим часом, - Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що обов'язкові платежі від НАК "Нафтогаз України" - 1,4 млрд грн, які повинні бути виплачені шахтарям, надійдуть найближчим часом. Детальніше - в нашому матеріалі.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: