05.12.2020, 07:14

Газзбути намагаються повернути споживачів-втікачів через суд, щоб змусити їх купувати газ дорожче, - Нафтогаз

Марина Началова | Все новости автора
газ

Київоблгаззбут, Закарпатгаззбут та Одесагаз-Постачання судяться заради того, щоб повернути до себе споживачів і змусити їх купувати газ на 40% дорожче.  

Про це заявила "Група Нафтогаз" у Фейсбуці, передає Час Пік.

"Ці газзбути хочуть скасувати спрощену процедуру зміни постачальника і для цього судяться з регулятором. Щоб не чекати розгляду справи по суті, Одесагаз-Постачання просить заблокувати спрощену процедуру переходу вже. Тому що вільна зміна постачальника газу споживачами “порушує права, свободи і інтереси” газзбуту", - заявляють у Нафтогазі.

У компанії пояснили, що постанова НКРЕКП, яку оскаржуть газзбути, замість регіональної монополії, дозволила на перехід до нового постачальника витрачати від 3 днів, прибрала вимогу довідки про відсутність боргу та врегулювала зобов’язання між старим і новим постачальником.

"Ми в Нафтогазі називаємо її "звільнення від газового кріпацтва". Тепер газзбути намагаються знову позбавити українців вибору", - йдеться в повідомленні.

У Нафтогазі заявляють, що це не єдиний подібний позов: ЄГАЗ, постачальник, пов’язаний з РГК, намагається через той же Окружний адміністративний суд міста Києва скасувати призначення ГК Нафтогаз України постачальником "останньої надії" і судиться з Міненерго та Кабміном.

Читайте ще: При введенні жорсткого карантину українцям нададуть допомогу: які рішення прийняла Рада

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: