05.12.2020, 08:41

Сьогодні відзначається Міжнародний день волонтера

Марина Началова | Все новости автора
день волонтера

5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера. Для України волонтерський рух має особливе значення в світлі протистояння збройній агресії Росії.

Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку - це один з міжнародних днів ООН, присвячений особам, що займаються волонтерством. Він був встановлений на 40-й сесії ООН у 1985 році, передає Час Пік.

Згідно зі статистикою ООН, тією чи іншою волонтерською діяльністю у світі займається понад 1 мільярда людей. Лише 30% з них входять у волонтерські організації, решта займаються волонтерством неформально.

Поштовхом для розвитку волонтерського руху в Україні стала Революція Гідності, потім - війна на Донбасі. У суспільстві існує твердження, що саме завдяки волонтерам ослаблена армія у 2014 році змогла дати ефективну відсіч російським окупантам та їхнім посіпакам.

У штабі Об'єднаних сил привітали волонтерів зі святом. ТВО командувача ОС генерал-майор Віктор Ганущак заявив, що для кожного українця це свято завжди асоціюватиметься з єднанням народу та армії.

"Можна багато говорити, дискутувати, але ніхто і ніколи не зможе спростувати той факт, що ми зупинили ворога завдяки потужній самоорганізації, єднанню українців, їх мужності, самовідданості та патріотизму. Дякуючи Вам ми у максимально стислі терміни відновили бойові спроможності українського війська. Ваша невтомна робота додавала кожному захиснику впевненості, що за його спиною ціла країна, надійний тил . Всі без виключення захисники, хто у перші роки агресії російсько-окупаційних військ проти України став на захист нашої держави завжди глибоко цінуватимуть вашу титанічну та безкорисливу працю.

Дякую Вам за те, що Ви є!" - заявив Ганущак.

Раніше повідомлялося, що Україна планує стати повноцінним членом НАТО в 2030 році.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: