05.12.2020, 14:38

Не астероїд: У NASA з'ясували, що загадковий об'єкт на орбіті Землі має штучне походження

Марина Началова | Все новости автора
объект 2020 SO

Загадковий об'єкт 2020 SO, який був відкритий у вересні 2020 року, раніше вважали астероїдом, однак з'ясувалося, що це рукотворний об'єкт.

За даними Лабораторії реактивного руху NASA в Пасадені, Каліфорнія, об'єкт 2020 SO насправді є частиною ракети, передає Час Пік з посиланням на ЗМІ.

Спостереження за допомогою телескопа на Гаваях підтвердили ідентичність об'єкта.

Після відкриття у вересні 2020 року об'єкт 2020 SO був класифікований як астероїд. Але головний експерт NASA по астероїдах Пол Чодас швидко запідозрив, що це верхня ступінь ракети Centaur з Surveyor 2, невдалої місії 1966 року з висадки на Місяць.

Це припущення підтвердилося після того, як команда вчених на чолі з Вішну Редді з Університету Арізони використала інфрачервоний телескоп на Гаваях, щоб спостерігати не тільки загадковий об'єкт, але і частину ракети Centaur 1971 року, яка все ще обертається навколо Землі. Зображення виявилися ідентичними.

Минулого місяця об'єкт, формально відомий як 2020 SO, вийшов на орбіту навколо Землі та 1 грудня наблизився до неї на відстань трохи більше 50 тисяч кілометрів. Він покине околиці Землі в березні, повернувшись на свою орбіту навколо Сонця. Його наступне повернення до Землі станеться в 2036 році.

Читайте ще: Найстарший птах планети: 70-річна самка альбатроса відклала яйце

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: