07.12.2020, 13:51

Як не захворіти COVID-19 під час новорічних свят: рекомендації ВООЗ

Как не заболеть COVID-19 во время новогодних праздников: рекомендации ВОЗ

У період Новорічних свят найбільш високий ризик інфікування коронавірусом. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) надала рекомендації, як мінімізувати ризик зараження COVID-19.

Рекомендації, як відзначити свята та залишитися здоровим, розмістив у Twitter генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреісус, повідомляє Час Пік.

"Всі ми хочемо бути з нашими близькими під час майбутніх свят, але ми не повинні розслаблятися. Через COVID-19 свята пройдуть не так, як зазвичай, але це не означає, що ми не зможемо їх відзначити", - заявив глава ВООЗ.

У ВООЗ рекомендують у святковий час відмовитися від проведення часу в місцях великого скупчення людей. У період новорічних та різдвяних свят варто залишатися вдома і дотримуватися протиепідемічних заходів.

Гебреісус порадив не подорожувати на Різдво без необхідності. Він закликав відзначати свята з рідними та уникати зустрічей з членами "багатьох різних домогосподарств".

"Якщо ви все ж зустрінетеся з членами інших домогосподарств, зробіть це на вулиці, якщо зможете, збережіть дистанцію та надіньте маску", - сказав гендиректор ВООЗ.

За його словами, маска, дезінфекції рук та соціальна дистанція залишаються основними способами профілактики коронавірусу. Не варто користуватися громадським транспортом, також потрібно уникати багатолюдних шопінг-центрів в "пікові години". 

"Користуйтеся шопінгом онлайн, Якщо можете... Якщо у вас погане самопочуття - не подорожуйте!", - порадив Гебреісус.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик