09.12.2020, 09:25

Конгрес США схвалив оборонний бюджет, в якому закладено 250 млн доларів військової допомоги для України

Конгресс США одобрил оборонный бюджет

Палата представників США 8 грудня більшістю голосів підтримала законопроєкт про оборонний бюджет на 2021 рік, незважаючи на загрозу блокування з боку чинного президента Дональда Трампа. Документ підтримало 335 конгресменів, проти проголосувало 78.

Оборонний бюджет США на 2021 рік складе 740,5 млрд доларів, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Законопроєкт включає нові санкції щодо "Північного потоку-2". Йдеться про штрафні заходи за сприяння продажу, оренди або надання суден-трубоукладачів для будівництва газопроводів, а також за надання страхового покриття для суден, що беруть участь у будівництві.

Також положення законопроєкту про оборонний бюджет не дозволять здійснити плани президента США Дональда Трампа щодо масштабного виведення американських військ з Німеччини. 

Водночас законопроєкт передбачає виділення 250 мільйонів доларів на підтримку Збройних сил України.

Заблокувати законопроєкт неодноразово погрожував Дональд Трамп. За кілька годин до голосування він опублікував на своїй сторінці у Twitter повідомлення, в якому попередив, що може скористатися правом вето. Трамп, зокрема, виступає за скасування статті 230 закону про телекомунікації, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

Однак в силу того, що за закон вже проголосувало 335 конгресменів, цієї кількості голосів може вистачити для того, щоб подолати президентське вето.

Тепер документ очікує голосування у Сенаті. 

Читайте також: В ООН висловили співчуття через смерть українського миротворця у Конго

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: