09.12.2020, 09:48

У Донецькій та Львівській областях мітингують шахтарі держшахт: вимагають виплатити борги по зарплаті

В Донецкой и Львовской областях митингуют шахтеры госшахт

У Донецькій та Львівській областях мітингують шахтарі державних шахт "Капітальна" ДП "Мирноградвугілля" та "Лісова" ДП "Львіввугілля". Вони вимагають виплатити борги по зарплаті, забезпечити стабільну роботу підприємства та поліпшити умови роботи.

У Донецькій області шахтарі вийшли на протест. Про це 8 грудня поінформував голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець, повідомляє Час Пік.

В Донецкой и Львовской областях митингуют шахтеры госшахт

"Гірники найбільшої з державних шахт - «Капітальної» ДП Мирноградвугілля відмовились спускатися в шахту в 1 зміну. Розпочалась акція протесту... перекриватимуть дорогу.

Головна вимога шахтарів - погасити заборгованість із заробітної плати, що існує та забезпечити стабільну оплату праці гірників держпідприємств у майбутньому", - написав Михайло Волинець.

Він зазначив, що до резолюції шахтарів ДП "Мирноградвугілля" - учасників акції протесту викладені вимоги до Президента України як гаранта Конституції та до прем'єр-міністра України як голови виконавчої гілки влади.

Також Волинець повідомив, що у Львівській області 75 гірників 3-ї зміни шахти "Лісова" ДП "Львіввугілля" спустилися в шахту, але відмовляються працювати, вимагаючи виплати зарплати та погашення зарплатної заборгованості.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик